Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καλημέρα απο το αγρόκτημα!

   Σας ζητώ συγνώμη για το e-mail που περιμένατε όλοι χτες, αλλά δεν τα κατάφερα να το ετοιμάσω, γιατί ο καιρός ήταν πολύ καλός και είπαμε με την Ντίνα και τη μαμά της, να το εκμεταλλευθούμε. Οπότε ασχοληθήκαμε με το χωράφι.
   Πιο συγκεκριμένα φυτέψαμε περίπου, 100 φυτά πεπόνι (ντόπια ποικιλία) και  70 κολοκύθια για τηγάνι. Κάναμε ξεβοτάνισμα στις φράουλες και συγκομίσαμε κουκιά.

  Σήμερα θα συγκομίσουμε βότανα και θα  ετοιμάσουμε τα πακέτα τα οποία θα περιλαμβάνουν:
        1,9 κιλά αρακά.
        1,8 κιλά κουκιά
        μισό κιλό μαρούλια Lollo rosso.
        Ματσάκι με μυρωδικά και φαρμακευτικά φυτά:
             Λουίζα, Θυμάρι,Δυόσμο,Ρίγανη, Φασκόμηλο, Μαντζουράνα.

Το 1ο πακέτο για το 2014


Τα βότανα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκα στο φαΐ, ή για τσάι το οποίο παίρνει ένα ανοιχτό πράσινο ζωντανό χρώμα που φυσικά σκουραίνει μετά από λίγο, όπως γίνεται με τους φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος από το κάθε ματσάκι και τα υπόλοιπα να τα βάλετε σε ένα σημείο σκοτεινό(για να κρατάνε το χρώμα τους), αεριζόμενο (για να εξατμίζεται η υγρασία τους στην ατμόσφαιρα) με ξηρή ατμόσφαιρα, για να αποξηρανθούν σωστά και να μπορούν να διατηρηθούν σε στεγνό και καθαρό βάζο για περίπου 1 χρόνο. Το αποξηραμένο βότανο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως και το φρέσκο.
Τέλος εάν προλάβουμε θα σας προτείνουμε και μερικές συνταγές.

 Την Τρίτη που μας πέρασε έγινε και η πρώτη διανομή στο δήμο Θερμαϊκού.

  Σε γενικές γραμμές η μέχρι τώρα καλλιέργειες είναι σε πολύ καλό δρόμο, αφού ούτε χαλάζι έπεσε στην περιοχή μας σε σχέση με τις γύρο περιοχές αλλά ούτε όψιμους παγετούς είχαμε. Το μόνο πρόβλημά μας τις τελευταίες εβδομάδες ήταν οι λάσπες, που μας απαγόρευαν την εργασία στο χωράφι, όπως το φύτεμα και το ξεβοτάνισμα, όμως παρόλα ταύτα  οι βροχές που πέσανε ήταν και σύμμαχοι μας αφού πότιζαν τις καλλιέργειες μας, όπως καρότα, παντζάρια, κρεμμυδάκια, μαρούλια, καλαμπόκι, φασολάκια κτλ που ήδη είχαμε προλάβει να φυτέψει πριν την περίοδο των βροχών.
 Οπότε η μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα καλάθια σας προβλέπεται να ξεκινήσει κατά τα τέλη Μαΐου.

Το δρομολόγιο για σήμερα:
*Για τυχών αλλαγές τα λέμε τηλεφωνικός.
 
Καλαμαριά 18:00 - 18:40




25η Μαρ. Με Δελφών 19:10
Μακεδονία Παλλάς 19:25
Βενιζέλου – Β. Ηρακλείου - Φράγκων 19:45


Ολύμπου 20:10


Σείριος 20:30 – 20:45


Κων. Καραμανλή 21:00
Χαριλάου - Αλ. Παπαναστασίου 21:15
Πυλαία 21:00
Πανόραμα 21:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου